Om Riksgränsen

<p><img src="/media/98944/rgn_om-rgn.jpg" alt="Rgn _om -rgn"/></p> <p class="ingress">Långt uppe i norr, i det nordvästra hörnet av vårt land, finns det mäktiga fjäll och stora sjöar. På vintrarna kommer det enorma mängder snö som ger förutsättningar för skidåkning i världsklass. Här uppe ligger Riksgränsen, Sveriges sista utpost mot Norge.</p> <p>Riksgränsen är en mäktig och märklig plats, vars motstycke inte går att finna. Ingen annanstans blir du så bortskämd vad gäller frihetskänsla, natursnö och varierad skidåkningsterräng, i såväl pisten som offpist.</p> <p>Om du inte varit här har du verkligen något att se fram emot. Har du varit här vet du vad vi pratar om.</p> <p>Oavsett så är du välkommen till oss här i Riksgränsen.</p>

Höstens succé fortsätter

Höstens succé på Relaxen SPA och Meteorologen Ski Lodge fortsätter i vinter!

Datum: lördag den 10/11, 24/11, 8/12* 22/12** & 29/12

 

Relaxen SPA

Öppettider: kl. 15.00 - 18.00

Entré: 145 kr | Familjespecial (2 vuxna och upp till 3 barn) 290 kr

8/12 Adventsspa med endast levande ljus som belysning. Vi bjuder på glögg & pepparkakor.

 

Meteorologen Ski Lodge              

Öppettider: Pub kl. 16.00 - 21.00 | Middagsbuffé kl. 17.00 - 20.00

Pris: Vuxen 149:- | Barn 7-12 år 75:- | Barn 0-6 gratis

** 22/12 Endast Relaxen Spa är öppet.

 

Välkommen!

Kirunakortet

Nu är Kirunakortet tillbaka igen, bättre än någonsin!

Med Kirunakortet kan du åka skidor i Luossabacken, Björkliden och Riksgränsen med ett och samma skidpass hela vintersäsongen 2012/2013.

Vuxen: 3945 kr

Ungdom/Senior (8-15 år/från 65 år): 2785 kr

Kirunakortet finns att köpa i Lapland Resorts showroom på Vänortsgatan 4 i Kiruna.

Renovering i Riksgränsen

Nu är våra två sviter bokningsbara inför vintersäsongen 2013 för dig som vill ha ett boende utöver det vanliga.

Bilder kommer inom kort.

Norrskensflygning

Närma dig rymden – upplev norrskenet ifrån luften!

Lapland Resorts tillsammans med Spaceport Sweden kan stolt presentera en fantastisk möjlighet som tar dig ett steg närmare rymden. Den här regionen, 200 km ovanför Polcirkeln, betraktas som en av de bästa platserna i världen för att uppleva norrskenet. Enligt IRF (Institutet för Rymdfysik) beläget i Kiruna, och med långvarig forskning på området, är vintersäsongen 2013 dessutom indikerat bli ett riktigt toppår när det gäller norrsken.

- Det känns bra att vi nu kan erbjuda en unik auroraprodukt, utöver Lapland Resorts befintliga utbud av auroraprodukter; snö/norrskensgolf, Aurora Sky Station och norrskenstur på snöskor. Detta för att säkerställa och möta omvärldens efterfrågan, säger Roland Sand, VD på Lapland Resorts.

- Förutsättningarna för norrsken är mycket goda den här vintern och både efterfrågan samt förväntningarna hos våra besökare är höga. Med en större flygmaskin ökar vi nu tillgängligheten och ger fler möjligheten att uppleva detta naturliga rymdfenomen på nära håll, säger Karin Nilsdotter, VD på Spaceport Sweden.

Paketerbjudande

Kvällen börjar med fördrink och plockmat tillsammans med andra deltagare i Björkliden, innan vi åker mot Kiruna flygplats – Spaceport Sweden. Efter en introduktion till det mytomspunna fenomenet Aurora Borealis lyfter vi i en Jetstream32 där varje passagerare har fönsterplats. Vår guide för kvällen följer med och guidar oss genom flygturen.

Datum: 31 januari, 17 och 18 mars, 2013

Pris: 6990 kr per person

För mer information och bokning, besök www.bjorkliden.com

Fem frågor till Per Jonsson

Junkies On A Budget är ett europeiskt filmprojekt som under den gångna vintern utgjordes av sex filmteam runtom i Europa och som resulterade i filmen In Space som ikväll har nordisk premiär i Stockholm.

En av åkarna som syns i filmen är vår vän Per Jonsson.

Per, hur var din vintersäsong i fjol?

Förra vintern reste jag otroligt mycket. Jag åkte bland annat till Japan för första gången och genomförde även en roadtrip i USA. Jag åkte väldigt mycket skidor och tycker själv att jag utvecklades mycket både mentalt och åkmässigt. Jag prickade kanske inte in de riktigt stora snöfallen men jag fick trots detta ändå åka en hel del pow.

Vad är Winter Project och Junkies On A Budget?

Adam Falk och Nicke Jacobsson har tidigare producerat skidfilmer under namnet Winter Project. Under föregående vinter fick de den stora äran att delta i det europeiska filmprojektet Junkies On A Budget. Projektet bestod av sex filmteam runtom i Europa vars uppgift var att pusha filmskapandet och göra något kreativt som aldrig tidigare visats.

DSC04400

Var spelades Winter Projects del i filmen in?

I Stockholm och Riksgränsen plus lite secret spots.

Hur var inspelningen i Riksgränsen?

Det är såklart alltid fantastisk att vara uppe i Riksgränsen med omnejd. Miljön och vyerna är enastående! Vi spenderade lång tid på att hitta de rätta platserna och rätta vinklarna. Vi hittade några guldkorn och resultatet av många timmars slit och långa dagar kommer ikväll att visas för allmänheten. Jag hoppas ni kommer att gilla det!

Hur ser dina planer ut för årets vintersäsong?

Jag sitter just nu i planeringsfasen med att planera vintern. Jag har därför svårt att säga exakt vart och hur allt kommer att se ut men jag kan lova att det kommer bli en full satsning på film och foto och många dagar i pjäxorna.

Läs mer:

Fem frågor till Kalle Ohlson

I kväll har Pirate Movie Productions nya snowboardfilm Unique8 världspremiär i Innsbruck i Österrike, en film som spelades in under vintersäsongen 2011/2012 i bland annat Alperna, Alaska, Japan, Finland, och Riksgränsen.

En av de åtta utvalda åkarna som syns i årets film är Kalle Ohlson och när vi får tag på honom är han precis på väg ner till världspremiären i Innsbruck.

Hur var det att jobba med Pirate Movie Production?
Det var riktigt kul. De är professionella och ser alltid till att få ut det bästa och mesta utav det man gör. I slutändan så spelar det mest roll vad åkaren gör för trick och vart, dock ligger stor vikt i hur det filmas, hur miljön runtikring ser ut och vad man filmar runt om för att kunna klippa ihop en riktigt bra sekvens från till exempel ett hopp ute på berget i Riksgränsen. Det är riktigt skönt att veta att man inte kastar sig ut för en klippa och snurrar flera varv i onödan utan om man landar sina trick så kommer det på film och ser riktigt, riktigt bra ut!

På vilka platser är Unique8 inspelade?
Unique8 är inspelad på en rad olika destinationer. Städer, berg och parkanläggningar. Det mesta i årets film är inspelat i Riksgränsen, Alaska, Helsingfors och Österike. Förutom dessa ställen så har vi även besökt USA, Canada, Chile, Japan, Frankrike, Umeå och Åre.

Rgn _pirates1

Var alla åkare med på alla platser?
Nej, det är i princip aldrig så att alla åkare är med på ett och samma ställe. Oftast så är man 2-4 åkare, 1-2 filmare och 1-2 fotografer på varje uppdrag/destination. Mycket är det så för att man ska få exklusivt material till varje åkare och blanda upp filmen så mycket som möjligt med olika destinationer och olika typer av åkning. Sen är det även så att om man är ute på ett berg och kör friåkning eller bygger ett stort backcountryhopp så finns det väldigt få chanser till att få det rätta filmklippet eftersom det skall vara så lite spår i landningen/åket som möjligt.

Vilka åkare var med i Riksgränsen?
I Riksgränsen så var vi ett väldigt skönt crew, bestående av mig, en riktigt trevlig finne vid namn Teo Konttinen plus filmaren Heiko Knauer från Pirate Movie Production och sist men inte minst vår fotograf, Lucas Nilson.

Hur var det att jobba i området runt Riksgränsen?
Riksgränsen är faktiskt oftast min favoritresa på säsongen. Dels för att jag känner mig lite hemma här men mest på grund av dom där dagarna när man vaknar sju på morgonen, hoppar på skotern för att ge sig ut på fjällen runt åttatiden och sedan spenderar hela dagen ute på berget och skottar snö, åker bräda, grillar på engångsgrillen och det finns ingen stress eftersom solen i princip aldrig går ner. Det finns så mycket tid i Riksgränsen. Vi har filmat in klipp till filmen så sent som elva på kvällen. Det händer ingen annan stans att man kan göra det! Sen har vi det faktumet att jag har gått och blivit en riktig skoternörd så vi brukar hooka upp med Ruff Riders och bara åka lite skoter med dem ute på fjällen. Det är livet - bräda, midnattssol, grill och skoter.

UNIQUE 8 teaser 2012 from Pirate Movie Production on Vimeo.

Läs mer:

Hösten i Riksgränsen

Nu börjar hösten närma sig här i Riksgränsen, luften blir allt kallare och friskare och snart har vår omgivande lappländska natur bytt färg från blommande grönt till sprakande orange och rött.

Samtidigt börjar kvällarna bli allt mörkare och vad kan då vara bättre än ett besök på vårt alpina SPA efter en dag på fjället och sedan kanske avrunda kvällen med något att äta och dricka på Meteorologen Ski Lodge?

Under fyra lördagar, med start lördag den 15/9, kommer vi hålla Relaxen SPA och Meteorologen Ski Lodge öppet varje eftermiddag och kväll.

- - -

Relaxen SPA

Öppettider: kl. 15.00-18.00, lördag den 15/9, 29/9, 13/10 & 27/10

Entré: 145 kr, familjespecial (2 vuxna och upp till 3 barn) 290 kr

- - -

Höstpub på Meteorologen Ski Lodge

Öppettider: kl. 16.00-21.00, lördag den 15/9, 29/9, 13/10 & 27/10

Servering av enklare rätter, dryck och trevlig stämning

- - -

Välkommen!

Läs mer:

Tack för den här säsongen!

Med den gångna midsommarhelgen avslutade vi årets vintersäsong med skidåkning under midnattssolen, pjäxdans runt midsommarstången och en på alla sätt och vis perfekt helg.

Nu arbetar vi för fullt med att förbereda den kommande vintersäsongens äventyr, aktiviteter och event och visst vet du om att du redan nu kan boka din vistelse hos oss nästa vinter?.

- - -

För mer information och bokning:

0980-64100 | bokning@laplandresorts.se

- - -

Läs mer:

 

Avslutningsrea i Shopen - 50% rabatt på allt i butiken!

I helgen avslutar vi årets vintersäsong med årets största REA i Shopen!

 

50% rabatt på allt i butiken - kläder, skidor, pjäxor, hjälmar, goggles, ryggskydd, underställ...

 

2117, Neff, Foursquare, Special Blend, Sweet, Nikita, Haglöfs, Norröna, O'Neill, WESC, Houdini...

 

Gäller ej livsmedel, tobak, receptfria läkemedel eller redan nedsatta varor.

Nattskidåkning flyttad

På grund av väder och vind är nattskidåkningen flyttad till imorgon (fredag kväll).